Type of diet used by students of the propedical course of admission to medicine through the MyFitnessPal app

Authors

  • Oscar Sosa Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Alejandro Gomez Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • María Emilia Gómez de la Fuente Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Claudia González Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Sofía González Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Jesús González Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Luz Guanes Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Valeria Guillen Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay
  • Nair Haidar Universidad Nacional de Asunción, Facultad de Ciencias Médicas, Cátedra de Biofísica. Paraguay

Keywords:

diet, students

Abstract

Introducción: The amount of calories consumed daily should meet the needs of the body to fulfill its functions.

Objective: To determine the type of diet used by students of the propaedeutic course of admission to medicine using the MyFitnessPal app.

Methodology: Descriptive, prospective, cross-sectional, descriptive observational study based on obtaining dietary intake data by means of the MyfitnessPal app.

Results: 100 cases were analyzed; 52 women and 48 men, students of the propaedeutic course for admission to medicine at the National University of Asuncion. The type of diet they consume is based on an amount between 1400-1600kcal daily.

Conclusion: The results show that the amount of daily calories is mainly provided by carbohydrates. Also the male population is the one that consumes the most calories daily.

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Published

2021-06-30

How to Cite

Sosa, O., Gomez, A. ., Gómez de la Fuente, M. E. ., González, C. ., González, S. ., González, J. ., … Haidar, N. . (2021). Type of diet used by students of the propedical course of admission to medicine through the MyFitnessPal app. Revista Paraguaya De Biofísica, 1(1), 18–20. Retrieved from https://revistascientificas.una.py/index.php/rpb/article/view/2419

Issue

Section

Artículos Originales